İnşaat Tedarik Dergisi

İnşaat – Yatırım – Proje – Ulaştırma – Mimarlık – Enerji – Maden – Şantiye

Endonezya’nın En Büyük Hidroelektrik Santrali “Batang Toru HES” Projesi

Powerchina tarafından Endonezya’da inşa edilen Batang Toru Hidroelektrik Santrali’nin barajının 4. bölümü tam kaplama çalışmasını tamamladı. Bu aşama, Endonezya’nın en büyük hidroelektrik santrali için önemli bir inşaat ilerlemesini ifade ediyor ve Çinli işletmelerin denizaşırı altyapı geliştirmedeki gücünü ve uzmanlığını sergiliyor.

Tesis, Medan’a yaklaşık 400 kilometre uzaklıkta, Güney Kuzey Sumatra’daki Batang Toru Nehri’nin orta-alt kesimlerinde yer almakta. Her biri 127,5 MW kapasiteli dört üretim ünitesinden oluşuyor ve toplam kurulu kapasiteyi 510 MW’a çıkarıyor. Tesisin yıllık 2.230 GWh elektrik üretmesi beklenmekte ve Endonezya’nın “Üç Boğaz Projesi” olarak anılmakta.

Baraj, 137 metrelik bir tepe uzunluğuna ve 74 metre yüksekliğe sahip silindirle sıkıştırılmış beton ağırlık kemer yapısına sahip. Altı bölüme ayrılan baraj, yaklaşık 205.000 metreküp beton gerektirdi.

17 Kasım 2023’teki ilk beton dökümünden bu yana Powerchina, inşaat prosedürlerini titizlikle planladı, kaynak tahsisini optimize etti ve verimli saha yönetimini sağladı. 493 günden fazla süren sürekli çalışmayla Powerchina, 2.000 metreküpün üzerinde günlük beton döküm rekoru ve 24.000 metreküpü aşan bir aylık zirve hacmi elde etti.

İstasyon yenilenebilir hidroelektrik kullanacak, Sumatra’nın kömür ağırlıklı enerji karışımını önemli ölçüde iyileştirecek, kömür kaynaklarını koruyacak ve sera gazı emisyonlarını azaltacak. Ayrıca hava kirliliğini azaltarak çevre korumaya da katkıda bulunacak. Proje ayrıca 4.000’den fazla iş yaratacak ve yerel ekonomiyi güçlü bir şekilde canlandıracak.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.