İnşaat Tedarik Dergisi

İnşaat – Yatırım – Proje – Ulaştırma – Mimarlık – Enerji – Maden – Şantiye

Orascom İnşaat Konsorsiyumu Mısır’daki Rüzgar Santralini 650 MW’a Çıkaracak

Orascom Construction PLC, ENGIE (Fransa) ve Toyota Tsusho Corporation/Eurus Energy Holdings Corporation (Japonya) ile olan konsorsiyumunun, Mısır Elektrik İletim Şirketi (EETC) ile olan Güç Satın Alma Anlaşması’nı (PPA) uzatarak, şu anda Mısır’ın Ras Ghareb kentinde inşası devam eden 500 MW’lık Kızıldeniz Rüzgar Enerjisi projesine 150 MW’lık rüzgar enerjisi kapasitesi daha eklediğini ve rüzgar çiftliğinin toplam kapasitesinin 650 MW’a ulaştığını duyurdu.

Konsorsiyum, rüzgar çiftliğinin ilk 250 MW fazını enerjilendirmeyi ve kalan kısmı 2025’in 3. çeyreğine kadar kademeli olarak ulusal şebekeye bağlamayı hedefliyor. Konsorsiyum, bitişik arazide ek 150 MW’ı hızlı bir şekilde geliştirecek ve bu genişlemeden önce orijinal olarak planlandığı gibi 2025’in 3. çeyreğine kadar tüm 650 MW’ın ticari operasyonlarını sağlayacak.

Genişletilen rüzgar santrali faaliyete geçtiğinde 1 milyondan fazla ev için temiz enerji üretecek ve yılda yaklaşık 1,3 milyon ton karbon emisyonu azaltarak Mısır’ın yenilenebilir enerjiye geçişini destekleyecek.

Bu genişleme, konsorsiyumun Mısır’ın yenilenebilir enerji sektörünü geliştirmedeki önceki başarıları üzerine inşa ediliyor. Bunlar arasında, Ekim 2019’dan beri faaliyette olan, türünün ilk Bağımsız Güç Üreticisi (BGÜ) projesi olan 262,5 MW’lık Ras Ghareb rüzgar santrali de yer alıyor. Bu son genişlemenin ardından konsorsiyumun Mısır’daki toplam rüzgar enerjisi kapasitesi 912,5 MW’a çıkacak.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.