Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, enerji maliyetlerini düşürmek ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla Ergene’nin Ahimehmet Mahallesi’nde yapımına başladığı güneş enerjisi santrali projesinde önemli bir aşamaya geldi. 2.2 MW gücündeki tesisin yapımı tamamlandığında belediyenin elektrik maliyetlerinin yüzde 30’unu karşılayacak.
Yapım çalışmaları hızla devam eden santral, yıllık 2.822.000 kWh temiz enerji üretimiyle önemli bir enerji kaynağı olacak. Ayrıca, yıllık yaklaşık 1238 ton CO2 emisyonunun önlenmesine katkıda bulunacak ve bu da 61.942 ağacın dikimine eşdeğer bir çevresel fayda sağlayacak.
Bahse konu proje, temiz enerji kullanımı ve çevre koruma konusunda önemli bir katkı sunacak Büyükşehir Belediyesi, daha önce bu anlamdaki ilk yatırımını Süleymanpaşa ilçesinin Karacakılavuz Mahallesi’nde bulunan Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’nde hayata geçirmişti. Şimdi ise Ergene’de sürdürülebilir bir geleceğe doğru önemli bir adım atıyor.
Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte proje alanını ziyaret edip yerinde inceleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, teknik personelden gelinen son durum ile ilgili bilgiler aldı.
CANDAN BAŞKAN: “AMACIMIZ GELECEK NESİLLERE DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKMAK”
“Temiz Çevre, Sağlıklı Yarınlar” sloganıyla geleceğin Tekirdağ’ını planladıklarını ifade eden Candan Başkan, “Bu projeyle hem enerji maliyetlerimizi düşürecek hem de çevreye olan sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Güneş enerjisi santralimiz, yıllık 2.822.000 kWh temiz enerji üretimiyle çevre dostu bir çözüm sunarken, yaklaşık 1238 ton CO2 emisyonunun önlenmesine de katkıda bulunacak. Bu da 61.942 ağacın dikimine eşdeğer bir çevresel fayda sağlayacak. Amacımız, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir Tekirdağ yaratmak ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
Yenilenebilir Enerjide Hedef : Her Yıl 5 Bin Megavat
Enerji Projeleri ÇED Sonuçları – Ağustos 2024
Çekya Nükleer Santral Projeleri